
Cider
Vår cider framställs enligt traditionella och hantverksmässiga metoder. Processen är samma som framställning av vin. För oss betyder det att 100% must från äpplen får jäsa långsamt och lagras länge på ståltank tills de får dess unika smak och karaktär. Då skapas en torr, frisk och fruktig svensk cider på vårt vis. Full av naturliga och spännande smaker liknar också vår cider mer ett vitt vin i smak och stil, men med lägre alkoholhalt. Cider passar utmärkt som måltidsdryck, gärna till skaldjur, ostar och chark, eller bara som en god törstsläckare när som helst. Precis som den är.
Just nu säljs våra olika sorters cider på utvalda restauranger och pubar.
Gravensteiner & Plommon
Här har vi en finstämd cider på bara äpplet Röd Gravensteiner. Musten har fått vildjäsa, dvs inget tillsatt jäst. Efter jäsning har den fått macerera 4 månader med hela plommon från vår egen odling. Resultatet är en len och elegant cider med aromer från plommonen.
Finns i 33 cl flaska.
(Tillfälligt slut)
Belle au Vin
Musten från i huvudsak äpplet Belle de Boskoop m.fl. har fått jäsa långsamt på ståltank och sedan lagra under 1,5 år. I slutet av lagringen har cidern fått macerera på vinskal för att få en djupare munkänsla och vissa tanniner.
En torr cider som kan passa till fläsk, fisk eller som den är.
Finns i 33 cl flaska. 5,6% ABV
Gravensteiner & Co.
Cider av Röd Gravensteiner och Belle de Boskoop som har fått jäsa långsamt och lagrats på ståltank.
Torr och frisk cider med toner av grapefrukt, brödighet och friska äpplen. Är som ett mousserande äppelvin. Passar till fisk eller som läskande dryck, precis som den är.
Finns i 33 cl flaska. 7% ABV