
Ulla & Per
Vi är ett litet familjeföretag som bedriver must- och cidertillverkning. År 2022 köpte vi av en slump en äppelodling i Kivik på Österlen. Vi ville flytta från storstaden och hitta på något galet.
För att våga satsa med den stora tillgång på äpplen vi nu hade utbildade sig Ulla till Bryggeritekniker på Yrkeshögskolan i Kristianstad. Utbildningen innehöll också praktik vilket genomfördes på flera bryggerier, destillerier samt i Normandie, Frankrike. På odlingen fanns inte tidigare ett musteri men år 2023 byggde vi då musteriet och kunde sätta igång.
Odlingen ligger högt belägen på en solig sluttning med storslagen utsikt över Hanöbukten.
Äpplen är en fantastisk naturresurs som vi tar tillvara och förädlar. Vi plockar alla äpplen för hand när de är precis lagom mogna för att våra olika drycker ska få den karaktär och smakprofil som vi önskar. Växtplats och klimatet på Österlen sätter också sin prägel på smak och stil.
Vår dryckesframställning är hantverksmässig när vi varsamt omvandlar våra äpplen till must, cider och i förlängningen även destillat. Vi gör allt från grunden med full kontroll på hela processen från odling till plockning, pressning, jäsning och buteljering.
Vår goda must består av endast äpplen utan tillsatser, rakt ner i flaskan. Vi gör den helst sortren för att bevara varje äpplesorts karaktäristiska smak.
Vår cider framställer vi från vår egen must på ett naturligt och hantverksmässigt vis, full med spännande smaker.
Dryck på vårt vis, helt enkelt!